Concert ism Harmonie St Cecilia Grevenbicht-Papenhoven

Datum/Tijd
Datum - 06/05/2017
18:30 - 22:00

Locatie
Cultureel Centrum De Bombardon


Drie orkesten in De Bombardon Heythuysen

Op zaterdag 6 mei a.s. zullen drie orkesten elkaar ontmoeten in zaal de Bombardon te Heythuysen. Dit zijn de Fanfare St. Caecilia Schimmert, de Koninklijke Harmonie van Thornen Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven.

De aanvang van deze concertavond is 18.30 uur en de orkesten spelen gevarieerde programma’s, waaronder werken voor het WMC, maar ook een hedendaags klarinetconcert, klassieke muziek van bijvoorbeeld Gustav Mahler en werken uit het populairdere genre.

De fanfare uit Schimmert zal o.l.v. Frenk Rouschop het spits afbijten. Het muziekgezelschap bereidt zich momenteel voor op de deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, die op 29 juli om 21.30 uur plaats zal vinden in de Rodahal. Op het programma staan:

-​American Fantasy (Marc van Delft)

-​Libertadores (Oscar Navarro)

-​3e deel van On the Shoulders of Giants (Peter Graham, arr. Luc Vertommen)

-​El Camino Real (Alfred Reed, arr. Geert Schrijvers)

 Als tweede treedt op de Koninklijke uit Thorn o.l.v. Norbert Nozy. Zij zien dit concert als een goede generale voor hun optreden enkele weken later tijdens het befaamde Gezamenlijke Concert der beide Thornse harmonieën. Tevens zal dit een van de laatste concerten zijn waarin, maestro Nozy de leiding heeft, aangezien hij per 15 juli de Thornse harmonie zal verlaten.

Op het programma van de Bokken:

-​War Concerto (Dirk Brossé) met als soliste Jessica Jansen, klarinet

-​L’Apprenti Sorcier (Paul Dukas, arr. Marco Tamanini)

-​4e deel ‘Sturmisch Bewegt’ uit de 1e Symfonie ‘Der Titan’ (Gustav Mahler)

Het concert wordt afgesloten met een optreden van Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven onder leiding van Jos Simons. Ook dit orkest zal deelnamen aan het WMC te Kerkrade en wel op zondag 23 juli om 19.00 uur in de Rodahal. Het programma bevat de volgende werken:

-​Shortcut Home (Dana Wilson)

-​The Unknown Journey (Philip Sparke)

-​Variations on a Pentatonic Theme (Rob Goorhuis)

-​South Rampart Street Parade (Ray Bauduc, Bob Haggart, arr. Naohiro Iwai)

-​Sovjet March from Red Alert (James Hannigan)

 Kaarten zijn te verkrijgen bij de deelnemende verenigingen en bij zaal De Bombardon in Heythuysen en via info@cecilia-online.nl. De prijs is slechts € 7,50 (inclusief een consumptie).

 Informatie: ​Raymond Jennen, secretaris Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven

​​info@cecilia-online.nl / 06-48509176