Concert Theater aan het Vrijthof ism Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden “De wereldkampioen ontmoet de Europees kampioen”

Datum/Tijd
Datum - 22/03/2015
19:30 - 21:30

Locatie
Theater aan het Vrijthof


Poster22Maart2015MaastrichtNederland herdenkt in 2015 het 200 jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. In hetzelfde jaar viert de Koninklijke Harmonie van Thorn het feit dat zij 150 jaar geleden het predicaat “Koninklijk” verwierf. Om beide gebeurtenissen luister bij te zetten organiseert de Koninklijke Harmonie van Thorn een uniek concert met een unieke muzikale partner op een unieke locatie.

Zondag 22 maart 2015, aanvang 19.30 uur, verzorgen de Koninklijke Harmonie van Thorn en de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden een galaconcert in het Theater aan het Vrijthof Maastricht.

Beide orkesten behoren al decennia lang tot de Europese top van amateurblaasmuziek. Zowel in 2009 als 2013 werd de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden (“de Roej”) o.l.v. Jan Cober winnaar in de Concertafdeling van het Wereld Muziek Concours. In 1997 werd de Koninklijke Harmonie van Thorn (“De Bokken”), eveneens o.l.v. Jan Cober
winnaar in de Concertafdeling van het Wereld Muziek Concours. Mei 2013 werd de Koninklijke Harmonie van Thorn o.l.v. chef-dirigent Norbert Nozy glansrijke winnaar van het eerste Europese Kampioenschap voor harmonieorkesten in Luxemburg.

De Koninklijke Harmonie van Thorn wordt deze keer niet gedirigeerd door haar chef-dirigent

Norbert Nozy maar staat o.l.v. een andere Belgische topdirigent: Yves Segers, chef-dirigent van de vermaarde Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen. Op het programma van de Bokken staat naast muziek van Leonard Bernstein (ouverture Candide) en Jean Absil (Roumaniana), de monumentale 4e symfonie van David Maslanka, een werk dat het harmonieorkest in al zijn facetten toont, van subtiele solo’s, bijzondere klanken tot een machtige finale.

De Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden staat zoals gebruikelijk o.l.v. Jan Cober, tevens ere-dirigent van de Koninklijke Harmonie van Thorn. Naast de Pauwvariaties van Zoltán Kodály en de ouverture Die Schöne Galathea van Franz von Suppé staat de compositie “Audivi Media Nocte” van de hedendaagse Zwitserse componist Oliver Waespi op het programma. Dit werk kent vele uitersten: van polyfonie tot funkmuziek, van verstilling tot briljante snelle gedeelten. Het werk bevat bovendien een spectaculair aandeel van twee verschillende trio’s, die solistisch optreden.

Voor de liefhebber van top-blaasmuziek is dit een historisch concert, dat hij niet mag missen.

Kaarten zijn te bestellen via onze winkel op de site http://kht.nl/kaarten/