Gezamenlijk Concert der beide Thorner Harmonieën

Datum/Tijd
Datum - 25/05/2017
20:00 - 22:30

Locatie
TheaterHotel de Oranjerie


THORNER HARMONIEEN CONCERTEREN GEZAMENLIJK
OP HEMELVAARTSDAG IN DE ORANJERIE

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) vindt om 20.00 uur het traditionele gezamenlijke concert van de beide Thorner harmonieën plaats in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Elk jaar weer een ontmoeting van hoog muzikaal niveau. De organisatie berust in 2017 bij de Koninklijke Harmonie van Thorn.

Vóór de pauze concerteert de Koninklijke Harmonie van Thorn onder leiding van chef-dirigent Norbert Nozy. Het zal het laatste gezamenlijke concert van het orkest onder zijn leiding zijn, dit omdat hij op 15 juli het dirigeerstokje zal neerleggen bij de Koninklijke.
Het concertprogramma vermeldt:
War Concerto, Dirk Brossé
Een concert voor klarinet en orkest. Het werk is een protest tegen de gruwelen van de oorlog en is opgedragen aan alle slachtoffers van de Balkanoorlog. Soliste op klarinet is Jessica Jansen.  
• L’apprenti sorcier (De Tovenaarsleerling), Paul Dukas
Een spetterend scherzo verklankt op Goethes gelijknamige ballade over een overmoedige tovenaarsleerling
Finale uit de Eerste Symfonie, Gustav Mahler.
De Eerste Symfonie is een werk van epische proporties, vernieuwend in zijn orkestratie en voor de tijd emotionele uitdrukkingskracht.

Harmonie St. Michaël Thorn onder leiding van Ivan Meylemans vervolgt het programma na de pauze. Uitgevoerd zullen worden:
Dionysiaques, Florent Schmitt
Meer dan een eeuw na zijn ontstaan is het werk door zijn muzikale inhoud, technische moeilijkheidsgraad en uitgebreide instrumentatie nog steeds een muzikaal monument.
• Two-Bone Concerto voor 2 trombones en harmonieorkest, Johan de Meij
m.m.v. Jörgen van Rijen en Alexander Verbeek (trombone).
Een spectaculair dubbelconcert, met tevens een belangrijke rol voor de slagwerksectie met twee gerenommeerde trombonisten van Nederlandse bodem.
Capriccio Espagnol, Nikolai Rimsky-Korsakov.
Een vijfdelige orkestsuite, gebaseerd op Spaanse volksliederen. Het werk is een muzikale schildering van een exotisch Spanje.

Kaarten voor dit Gezamenlijk Concert 2017 zijn in de voorverkoop à € 15,00 te bestellen via www.kht.nl/kaarten/ of af te halen bij Buurtsuper Thoear, Casino 33 in Thorn.
Ook te bestellen via www.oranjerieprogramma.nl/nl/voorstellingen/programmaoverzicht.
Bestellen in de voorverkoop is mogelijk tot en met donderdag 18 mei.
De dagprijs bij de kassaverkoop bedraagt € 17,50.

Het concert is jaarlijks een unieke gelegenheid om beide Thorner harmonieën gezamenlijk te beluisteren.