Het WMC-drieluik – De mystieke cirkel van het leven

Deel 2: Nalatenschap

Nog 9 dagen tot ons optreden in de concertdivisie van het WMC. Op zaterdag 30 juli zal de Koninklijke Harmonie van Thorn drie werken ten gehore brengen. 3 weken achter elkaar delen we een achtergrondartikel waarin we jullie mee nemen in een kijken achter de schermen.

Leyendas para clarinete y banda –  (componist) Oscar Navarro

Als vervolg op deze vraag over het vinden van de waarheid en uiteindelijk de onvermijdelijke dood, nemen we U mee in een andere legende. Hamlet zal nog lang worden herinnerd, maar bestaat er ook zoiets als reïncarnatie? De zwerver die in dit eerste verhaal van Leyendas in een afgebrande abdij een oude fluit vindt zal wellicht antwoorden van wel, maar helaas is er niemand die het hem kan vragen. Nadat hij op deze zwaar beschadigde fluit speelde, brachten de magische melodieën die uit deze fluit voort kwamen, 12 monniken die bij de brand om het leven kwamen weer tot leven. Sinds die tijd zingen de monniken elke ochtend ter ere van de zwerver waar nooit meer iets van vernomen is. Heeft hij zijn ziel en zijn leven gegeven voor een groter goed? De Monniken reïncarneerden, maar tegen welke prijs? Is vermissing niet nog erger dan de dood? Geen afscheid kunnen nemen en voor altijd bezig blijven met die ene vraag. Zo gebeurde het, dat in een klein, stil en vredig dorpje van 300 inwoners, waar kinderen vrij konden spelen, op een dag een circus arriveerde. Dit was geen circus zoals wij deze kennen met clowns en dieren, maar klein en vervallen, met merkwaardig uitziende kinderen die vreemde instrumenten bespeelden en jongleerde. Het hele dorp kwam tot stilstand om dit merkwaardige circus te bekijken. Toen het circus de volgende ochtend echter vertrokken was, realiseren de dorpelingen zich dat alle kinderen waren verdwenen. Plotseling herinneren ze zich de sinistere glimlach van de spreekstalmeester. Het circus had de kinderen midden in de nacht ontvoerd.

De maestro onthult – 29 juli

De dag voor het WMC-optreden geeft de Maestro een uniek kijkje achter de schermen. Op 29 juli neemt Chef-dirigent Jan Cober in een interview mee door de mystieke cirkel van het leven. Uitleg met muzikale onderbouwing zullen je nog meer in vervoering brengen. Wist je dat naast de Koninklijke Harmonie van Thorn, een koor, dansers (Dansschool Cimarelle) en acteur/solist het programma tot leven brengen?

Jij komt toch ook?

Harmonie van Thorn | De Maaspoort Theater en Events

Reacties zijn gesloten.