Het WMC-drieluik – De mystieke cirkel van het leven

Deel 1: Dood en bedrog

Nog 16 dagen tot ons optreden in de concertdivisie van het WMC. Op zaterdag 30 juli zal de Koninklijke Harmonie van Thorn drie werken ten gehore brengen. 3 weken achter elkaar delen we een achtergrondartikel waarin we jullie mee nemen in een kijkje achter de schermen.

Introductie

Vele jaren heeft het hof op vele plaatsen ter wereld geregeerd. Historische adellijke vertellingen over deze periodes zijn er vele, zowel in beeld, woord en klank. De Koninklijke Harmonie van Thorn brengt de bezoekers van het WMC in vervoering door mystieke klanken te ondersteunen met gesproken teksten en beelden. We nemen u mee in de mystieke cirkel van het leven, van het tragische bedrog en miserie van het Deense hof tot de vreedzame muzikale kant van onze eigen trots van Thorn, de stiftdames, ook wel bekend als de prinsessen van Thorn.

Kijken naar het verleden helpt ons het heden te begrijpen. Mysterieuze legendes en historische vertellingen leren ons de menselijke valkuilen en kracht te herkennen. Ondanks dat we leren van onze fouten, vallen we geregeld in dezelfde valkuilen. De vraag die wij u stellen, herhaalt de geschiedenis zich echt?

Hamlet – Santiago Quinto Serna

Kunnen we de verhalen van onze naasten vertrouwen of moeten we soms op zoek naar onze eigen waarheid? Deze zeer actuele vraag is helaas niet nieuw want ook Hamlet uit de vertellingen van Shakespeare speelde met deze vraag. Daar begint onze reis. De Koninklijke Harmonie van Thorn begint met de muzikale vertolking van dit wereldberoemde verhaal van Shakespeare. Een verhaal waarin de vader van Hamlet, de koning van Denemarken, komt te overlijden en zijn oom Claudius de troon over neemt en trouwt met de weduwe van de koning, Hamlet’s moeder. De geest van Hamlet’s vader verschijnt echter op middernacht in een van de torens van het paleis, vertelt Hamlet dat hij is vermoord door zijn broer, de oom van Hamlet en roept op tot wraak. Hamlet is in verwarring, wat is waar? Het verhaal van de geest van zijn overleden vader blijft in zijn hoofd broeien en broeien, tot er zich een diepgewortelde haat ontwikkeld. Hamlet besluit om te doen alsof hij krankzinnig is om de moordenaars van zijn vader te ontmaskeren. Terwijl hij weg is verdrinkt zijn onbeantwoorde liefde Ophelia, door sommige opgemerkt als zelfmoord, mede door waanzin na het vertrek van Hamlet. Na het horen van dit nieuws gaat Hamlet een duel aan met Laertes, de broer van Ophelia, waarbij Hamlet, koning Claudius en Hamlet’s moeder omkomen. Hamlet wordt eervol begraven, maar van winnaars valt niet te spreken. Is het soms beter te leven in het ongewis dan te vechten voor gerechtigheid?

De maestro onthult – 29 juli

De dag voor het WMC-optreden geeft de Maestro een uniek kijkje achter de schermen. Op 29 juli neemt Chef-dirigent Jan Cober u in een interview mee door de mystieke cirkel van het leven. Uitleg met muzikale onderbouwing zullen je nog meer in vervoering brengen. Wist je dat naast de Koninklijke Harmonie van Thorn, een koor, dansers (Dansschool Cimarelle) en acteur/solist het programma tot leven brengen?

Jij komt toch ook? Tickets te koop door te klikken op de volgende link. Kaartverkoop

Reacties zijn gesloten.