KONINKLIJKE HARMONIE VAN THORN
OPGERICHT 1812

B e l e e f   B e r n s t e i n!

Koninklijke Harmonie van Thorn o.l.v. Jan Cober

Zondag 18 november om 11.00 uur, TheaterHotel De Oranjerie Roermond

Met medewerking van:

Krisztian Egyed als Candide
Thembinkosi Magagula als Cunegonde
Theodora Drozidik-Popovic als The Old Lady

Kaarten: €17,50 p.s.

Programma:

On the Town ‘Three Dance Episodes’ (Leonard Bernstein, 1945)

Energieke en vrolijke musical over de drie matrozen Gabey, Chip en Ozzie, die 24 uur verlof krijgen in New York en de Stad Die Nooit Slaapt gaan verkennen, beginnend en eindigend om zes uur ‘s ochtends. Ze pikken meisjes op en worden achterna gezeten door politie-agenten.

Operette Candide (Leonard Bernstein, 1956)

De operette is gebaseerd op de roman van Voltaire (‘Candide, ou l’optimisme’), geschreven in 1759. Voltaire schreef de roman ‘Candide’ als satire op de ideeën van de filosoof Leibniz, die een erg optimistische levensvisie had.

Candide is een jonge, zachtaardige, onnozele hals die woont op het kasteel van baron Thunder-Ten-Thronck, waar hij samen met Cunégonde (de dochter van de baron en Candides geliefde) en haar broer de lessen volgt van professor Pangloss.

Omdat hij Cunégonde zoent, wordt Candide uit het kasteel verbannen en gaat hij ronddwalen. Hij beleeft samen met professor Pangloss avonturen die hem naar verschillende landen, zoals Nederland, Portugal, Suriname, Eldorado, Frankrijk en Turkije brengen. Ze ontmoeten op hun reis voortdurend mensen die de meest vreselijke dingen hebben meegemaakt. Maar ook henzelf blijft maar weinig bespaard. Telkens weer herhaalt de optimistische professor Pangloss dat het toch het beste van alle mogelijke werelden is. Candide wordt gedurende het verhaal steeds wijzer en ziet steeds meer in, dat zijn leermeester Pangloss het niet bij het juiste eind had.

cover

 

 

Maak uw keuze:Login

Lost your password?