OP NAAR HET EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOR WIND ORCHESTRAS

OP NAAR HET EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOR WIND ORCHESTRAS
KONINKLIJKE HARMONIE VAN THORN

Voor de Koninklijke Harmonie van Thorn nadert het UUR U. 
Een intensieve periode van voorbereiding op het European Championship for Wind Orchestras wordt op vrijdag 20 mei afgesloten met een openbare generale repetitie op de harmoniezaal in de Bogenstraat. Deze slotrepetitie is gepland van 19.00 – 21.30 uur. Iedereen is van harte welkom.  

Zaterdag 21 mei reist het muziekgezelschap met aanhang om 10.30 uur naar Utrecht om er in TivoliVredenburg o.l.v. chef-dirigent Norbert Nozy uit te komen op het European Championship for Wind Orchestras (ECWO). Naast de Koninklijke van Thorn zullen nog 7 toporkesten uit de concertdivisie er optreden. Het optreden van de Koninklijke Harmonie van Thorn is voorzien van 14.45 – 15.45 uur en is rechtstreeks te beluisteren van L1 Radio.

Voor de thuisaanhang is vanaf 20.00 uur de harmoniezaal opengesteld. Op de zaal is er een rechtstreekse radioverbinding met Utrecht TivoliVredenburg via L1 Radio. Jan Cober en Alex Schillings zullen als panelleden commentaar geven op de optredens. De juryuitslag wordt in de late avonduren verwacht.
De zaal blijft geopend tot bestuur, dirigent en muzikanten in Thorn zijn teruggekeerd.

De Koninklijke Harmonie van Thorn vindt het een eer namens Nederland te mogen optreden op het ECWO en hoopt dat op een eervolle wijze te doen.
Chef-dirigent Norbert Nozy zegt hierover: 
‘Nederland heeft veel goede amateurorkesten. Als je dan uitgenodigd wordt om je land te mogen vertegenwoordigen op zo’n internationaal podium, is dat een eer. Thorn zal dan ook zijn beste beentje voorzetten om in Utrecht goed voor de dag te komen’.

 KHT met koren

Reacties zijn gesloten.