Yukie Hada en Hennie Ramaekers te gast bij Torna Cultura als opwarmer voor het Matinée Royale d’Opéra concert op 30 november

JAPANSE SOPRAAN en HENNIE RAMAEKERS TREDEN SAMEN OP
BIJ TORNA|CULTURA

De Japanse sopraan Yukie Hada is zondag 26 oktober te gast in het Cultureel Café van Torna|Cultura. Begeleid op piano door Hennie Ramaekers zal zij zeker van zich laten horen. De aanvang is om 14.30 uur in café–zaal Aod Thoear. De entree bedraagt € 5.

De sopraan Yukie Hada is in 1984 in Japan geboren. Zij studeerde klassieke zang op de Musashino Academy of Music in Tokio. In 2011 startte ze haar studie aan het conservatorium in Maastricht. Ze volgde verschillende masterclasses bij Marjon Lambriks. Als soliste zong zij de rol van ‘Sandmännchen’ in ‘Hänsel und Gretel’ en vertolkte ze in maart 2014 de rol van Eva in ‘Die Schöpfung’ van J.Haydn.
Yukie Hada won onlangs de 14e Music Award Maastricht. Aan de prijs is een bedrag van €4500 verbonden. Ze won ook de publieksprijs. De strijd om de Music Award is een initiatief van het Conservatorium Maastricht en Rotary Maastricht.

Hennie Ramaekers studeerde piano en orkestdirectie aan het Maastrichts Conservatorium.Hij slaagde cum laude voor het Einddiploma Solospel Piano en voltooide de studie orkestdirectie eveneens met het Einddiploma Harmonie- en Fanfaredirectie.
Hij was dirigent van diverse bekende koren en symfonische blaasorkesten, waaronder de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar en de harmonieorkesten Sainte Cécile te Eysden en Harmonie St. Michaël Thorn. Naast het dirigentschap van verenigingen was hij o.a. als pianodocent verbonden aan het Maastrichts Conservatorium. Sinds augustus 2008 is hij de muzikale leider van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor.

Waarom zijn beiden te gast in Thorn?

Ter gelegenheid van de viering van ‘200 jaar Koninkrijk der Nederlanden’ concerteert het Koninklijk Roermonds Mannenkoor o.l.v. Hennie Ramaekers samen met de Koninklijke Harmonie van Thorn o.l.v. Norbert Nozy op 30 november 2014 in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Zij zorgen voor een bijzonder concert: het Matinée Royale d’Opéra. Aan dit concert verlenen de sopranen Yukie Hada en Catherine Veillerobe hun medewerking. Met dit concert willen de beide roemrijke koninklijke verenigingen een bijdrage leveren aan de genoemde feestelijkheden in onze provincie.

Het betreft een uniek concert omdat tijdens het concert muziekwerken en arrangementen worden uitgevoerd die geheel nieuw zijn of nieuw voor onze regio. Het gaat om het werk ‘Van Oranje’ van Carl Wittrock en om een viertal nieuwe arrangementen van minder bekende operakoren van Guiseppe Verdi.
Torna|Cultura geeft het publiek een voorproefje en daarmee meer kijk op dit unieke concert.

Meer info: www.tornacultura.nl                        

yukie hada

Yukkie Hada

Hennie Ramaekers

Hennie Ramaekers

Catherine Veillerobe

Catherine Veillerobe

Reacties zijn gesloten.