De Koninklijke Harmonie van Thorn presenteert: Jubileumconcert 30 jaar ‘Lord of the Rings’ van Johan de Meij door de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen o.l.v. Norbert Nozy

 

SITTARD 15 MAART 2018
JUBILEUMCONCERT 30 JAAR Symfonie nr. 1 THE LORD OF THE RINGS
KONINKLIJKE MUZIEKKAPEL VAN DE GIDSEN

Donderdag 15 maart a.s. vindt om 20.00 uur het Jubileumconcert in het kader van 30 jaar symfonie nr. 1 ‘The Lord of the Rings’ van Johan de Meij plaats in Schouwburg De Domijnen te Sittard, uitgevoerd door de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen onder leiding van gastdirigent Norbert Nozy, ere-kapelmeester.
De organisatie is in handen van de Koninklijke Harmonie van Thorn. Het harmonieorkest waarvan Norbert Nozy recent afscheid heeft genomen als chef-dirigent.De huidige dirigent van De Gidsen, Yves Segers verzorgde in 2017 een aantal gastdirecties en een concert bij de Bokken van Thorn. Het was Pierre Kuijpers, oud-Thornenaar, die met de Koninklijke Militaire Kapel (KMK) het werk voor het eerst in Nederland uitvoerde.

De wereldpremière van Symfonie nr. 1 ‘The Lord of the Rings was exact 30 jaar geleden (15 maart 1988), en werd uitgevoerd door De Gidsen onder leiding van Norbert Nozy. Het concert op 15 maart 2018 wordt een exacte kopie van het concert in 1988: dezelfde bezetting, zelfde dirigent en hetzelfde programma. De naar New York geëmigreerde componist is bij de uitvoering in Sittard aanwezig.

Het programma vermeldde/vermeldt naast Symfonie nr. 1 ‘The Lord of the Rings o.a.: Benvenuto Cellini van H. Berlioz, Koordendans van J. Strens, Introductie, thema en variaties voor klarinet van G. Rossini, met als soliste Eva Saliën.

Hoe vaak Symfonie nr. 1 ‘The Lord of the Rings is uitgevoerd is niet bekend, maar het moet in de duizenden lopen. Nog altijd ontvangt de componist Johan de Meij uit alle uithoeken van de aardbol uitnodigingen om zijn muzikale uitbeelding van de epische Trilogie van Tolkien te dirigeren of te bespreken. Zijn Symfonie nr. 1 is na dertig jaar nog steeds een bestseller.

Gastheer is Ab Nieuwdorp, presentator van het programma De Klassieken op NPO 4 Radio.
Voorafgaand aan het concert (19:15u) geeft hij een inleiding op het concert. Hij gaat in gesprek met Johan de Meij, Norbert Nozy en enkele orkestleden.

Kaarten à € 20,- (inclusief theatertoeslag en inleiding op het concert met Ab Nieuwdorp, Norbert Nozy en Johan de Meij) zijn te bestellen via https://www.dedomijnen.nl/podium/agenda/ of aan de kassa van Schouwburg De Domijnen.

 

 

Reacties zijn gesloten.