Gezamenlijk Concert Thorner Harmonieën 5 mei 2016

Gezamenlijk Concert Thorner Harmonieën

Theaterhotel De Oranjerie Roermond, Hemelvaartsdag 5 mei 2016, 20.00 uur

 Op 5 mei (Hemelvaartsdag) geven Harmonie St. Michaël van Thorn en de Koninklijke Harmonie van Thorn hun‘Gezamenlijk Concert’. Het is al bijna 70 jaar dé eenmalige jaarlijkse gelegenheid om deze beroemde symfonische blaasorkesten op één avond te beluisteren. Dit jaar met speciale medewerking van het Toonkunstkoor Roermond en het Philips Philharmonisch Koor

Onder de verbindende noemer ‘goddelijke muziek’ belooft het weer een bijzondere muzikale krachtmeting te worden. Harmonie St. Michaël verbeeldt onder leiding van Ivan Meylemans in een symfonisch gedicht van Richard Strauss de belevenissen van de goddeloze middeleeuwse schelm Tijl Uilenspiegel en typeert in een spectaculaire compositie van Oscar Navarro tien beroemde Griekse Goden uit de Oudheid. Na de pauze treedt de Koninklijke Harmonie van Thorn onder leiding van Norbert Nozy voor het voetlicht met onder andere muzikale verwijzingen naar de goddelijke kracht in de 4e symfonie van David Maslanka en met Maurice Ravel’s muzikale impressie van het goddelijke liefdespaar Daphnis en Chloë.

Toegangskaarten voor dit bijzondere concert zijn á 17,50 euro te reserveren via info@harmoniethorn.nl of via de kassa van TheaterHotel De Oranjerie Roermond.

POSTERGC2016LR-page-001

Reacties zijn gesloten.