Het WMC-drieluik – De mystieke cirkel van het leven

Deel 3: Reïncarnatie

Nog 2 dagen tot ons optreden in de concertdivisie van het WMC. Op zaterdag 30 juli zal de Koninklijke Harmonie van Thorn drie werken ten gehore brengen. 3 weken achter elkaar delen we een achtergrondartikel waarin we jullie mee nemen in een kijkje achter de schermen.

Goldberg 2012 – (componist) Svein H. Giske

Gelukkig geeft het leven ons vooral plezier & liefde, en als we ons gelukkig mogen prijzen laten we mooie herinneringen achter die de mensen na ons kunnen gebruiken om het beste uit hun leven te halen. De muziekgeschiedenis kent ook zijn terugkerende cirkel, die steeds opnieuw inspiratie brengt en reflectie van de tijd weergeeft. De ongeëvenaarde kwaliteit van de muziek van Johann Sebastiaan Bach is het ultieme bewijs van reïncarnatie, wederopstanding in een actuele weergave.  Goldberg variaties zijn door de Noorse componist Svein H. Giske als uitgangspunt gebruikt in een combinatie van klassieke en moderne dansen. Een synthese van een cirkel die tijdloos lijkt. Muziek voor de eeuwigheid als kenmerk voor een eindig leven. Om die reden sluit de Koninklijke Harmonie van Thorn af met een vriendelijk stuk dat recht doet aan het plezier dat de prinsessen van Thorn ons hebben gebracht door iemand die door velen lang herinnerd zal worden te eren. Goldberg 2012 is een werk geïnspireerd door Bach.

Afsluiting

Hiermee is de cirkel van het mystieke leven rond. De Koninklijke Harmonie van Thorn heeft alle emoties, van verdriet, wanhoop, waanzin, verwondering en plezier gedeeld. We hopen dat net als bij ons, de bijzondere klanken nog voor lange tijd in uw herinneringen mogen doorleven.

De maestro onthult – 29 juli

De dag voor het WMC-optreden geeft de Maestro een uniek kijkje achter de schermen. Op 29 juli neemt Chef-dirigent Jan Cober in een interview mee door de mystieke cirkel van het leven. Uitleg met muzikale onderbouwing zullen je nog meer in vervoering brengen. Wist je dat naast de Koninklijke Harmonie van Thorn, een koor, dansers (Dansschool Cimarelle) en acteur/solist het programma tot leven brengen?

Jij komt toch ook?

Harmonie van Thorn | De Maaspoort Theater en Events

Reacties zijn gesloten.