Jan Cober keert terug bij de Bokken van Thorn

Jan Cober keert terug bij de Bokken van Thorn

De Koninklijke Harmonie van Thorn heeft Jan Cober benoemd tot nieuwe chef-dirigent. De huidige chef-dirigent Norbert Nozy heeft onlangs aan het bestuur laten weten dat hij in de loop van 2017 zijn dirigentschap bij het orkest na ruim 12 succesvolle jaren wil neerleggen.
Onder leiding van Norbert Nozy behaalde de Koninklijke Harmonie van Thorn tijdens drie concoursen (2008 te Venlo; 2013 in Luxemburg en in 2016 in Utrecht) telkens het hoogste aantal punten van alle deelnemende orkesten. Daarmee en met een reeks van mooie concerten heeft hij bijgedragen aan de grote staat van dienst van het orkest.

Jan Cober keert met deze benoeming terug op het oude nest. Hij begon op jeugdige leeftijd zijn muzikale loopbaan als klarinettist bij de Bokken. In de periode 1984 – 2004 zwaaide hij ook al als dirigent de scepter bij de Bokken van Thorn en behaalde tal van opmerkelijke successen. Momenteel is hij chef-dirigent bij de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile van Eijsden, met welk orkest hij eveneens zeer succesvol is (o.a. winnaar Wereld Muziek Concours in 2009 en 2013). Daarnaast is hij veelgevraagd gastdirigent bij orkesten in binnen- en buitenland en doceert hij orkestdirectie aan het conservatorium van Maastricht. Hij is verder als adviseur betrokken bij diverse muziekfestivals in binnen- en buitenland.

Met Jan Cober wil de Koninklijke Harmonie van Thorn haar faam als top-amateurorkest bestendigen en “toekomstproof” maken.
Per welke datum Jan Cober het stokje van Norbert Nozy zal overnemen wordt nog in overleg door het bestuur met beide dirigenten bepaald.

4 december 2016
Bestuur Koninklijke harmonie van Thorn

voor nadere informatie:
Prof. dr. Frans Tonnaer
President Koninklijke Harmonie van Thorn tel 06-53325452

big_jan-cober_08      a-2060281-1448816982-6752-jpeg

Reacties zijn gesloten.