JAN COBER START ALS NIEUWE CHEF-DIRIGENT BIJ DE KONINKLIJKE HARMONIE VAN THORN

JAN COBER START ALS NIEUWE CHEF-DIRIGENT BIJ KHT

Op zondag 27 augustus gaat Jan Cober beginnen aan zijn tweede termijn als dirigent van de Koninklijke Harmonie van Thorn. Om stipt 10.00 uur zal hij in de Harmoniezaal in de Bogenstraat de bok beklimmen en een nieuwe periode inslaan bij de Bokken.

Jan Cober keert terug op het oude nest. Hij begon op jeugdige leeftijd zijn muzikale loopbaan als klarinettist bij de Bokken. In de periode 1984 – 2004 zwaaide hij ook al als dirigent de scepter bij de Bokken van Thorn en behaalde tal van opmerkelijke successen. Momenteel is hij ook chef-dirigent bij de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile van Eijsden, met welk orkest hij eveneens zeer succesvol is (o.a. winnaar Wereld Muziek Concours in 2009 en 2013). Daarnaast is hij veelgevraagd gastdirigent bij orkesten in binnen- en buitenland en doceert hij orkestdirectie aan het conservatorium van Maastricht. Hij is verder als adviseur betrokken bij diverse muziekfestivals in binnen- en buitenland.

De komende periode staan er weer mooie uitdagingen voor het orkest te wachten. Zo zal het Matineeconcert in november een door Cober gekozen Spaans getint programma te horen zijn. Tevens staan er begin komend jaar een aantal zeer speciale concerten in de planning met een tweetal koren. Het belooft dus weer een zeer interessante periode te worden.

Wil jij bij onze eerste repetitie zijn onder leiding van Jan Cober zijn, dan ben je zondag 27 augustus van harte welkom. Onze repetitie zijn elke zondag van 10 tot 13 uur.
Voor meer informatie over onze harmonie: www. kht.nl | https://www.facebook.com/koninklijkeharmoniethorn/ | https://www.youtube.com/channel/UCGQJM8Nhfh3QDTrsOpXvA_g

Reacties zijn gesloten.