MATINÉE CONCERT ROYALE door KONINKLIJKE HARMONIE VAN THORN

ZONDAG 27 NOVEMBER
THEATERHOTEL DE ORANJERIE ROERMOND
MATINÉE CONCERT ROYALE door KONINKLIJKE HARMONIE VAN THORN

De Koninklijke Harmonie van Thorn presenteert onder leiding van chef-dirigent Norbert Nozy een bijzonder concertprogramma tijdens het jaarlijkse matineeconcert, dat dit jaar als titel draagt: Matinée Concert Royale. Het Matinée concert vindt plaats op zondag 27 november om 11.00 uur in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

Muziek over een groep circusartiesten die jammerlijk falen in een poging toeschouwers te lokken, surrealistische kostuums en decors van Picasso, boegeroep van het publiek, loeiende sirenes en een geweer. Vele elementen die een fantastische weergave vormen van een arrangement van Guus Dohmen gemaakt van het werk “Ballet Parade van Erik Satie”, een zeer bijzonder muziekstuk uit de befaamde Ballets Russes. Een ballet waarin Satie en Picasso samengewerkt hebben.

Tevens staan onder andere Daphnes en Cloe van Ravel, Danse Macabre van Saint-Saens en werken van Gilbert Bécaud, Édith Piaf en Charles Aznavour op het programma.
Naast het als Europees kampioen gekroonde harmonieorkest zullen ook de zanger Gé Titulaer en zangeres Esther van der Heijden hun bijdrage aan het programma leveren. Zij nemen u mee in de bekende Franse chansons.
Gé Titulaer is een zanger, componist en multi-instrumentalist. Titulaer begon bij de popgroep Pat Cool met de succesvol door hem gecomponeerde debuutelpee Daybreak. Vooraanstaande muziekjournalisten plaatsen hem op één lijn met namen als Frank Sinatra, Tony Bennett of George Benson. Vanuit heel Europa ontvangt hij uitnodigingen voor concerten, tournees, tv-shows en vele radioconcerten. Hij deelde het podium met wereldsterren als Toots Thielemans, Eddie Daniëls, Clark Terry, Norma Winston, Diane Schuur, John Clayton en vele anderen.

Zangeres Esther van der Heijden
heeft een passie voor een breed scala aan genres: van traditionele jazz tot soul en RnB. Ook heeft ze haar weg gevonden in de wereld van de Franse chansons, nadat ze in 2014 door oud-docent Gé Titulaer werd uitgenodigd om op Prieuré Las Canals een chansonconcert te geven. Onlangs studeerde Esther af aan de jazzopleiding van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze lessen genoot van onder andere Lydia van Dam en Wiebe-Pier Cnossen. Momenteel treedt Esther op in Amsterdam en omstreken met haar band ‘Esther Sabine’. De combinatie symfonische blaasmuziek en Franse chansons is een bijzondere.
De Koninklijke Harmonie biedt een uitnodigend programma aan in het Matinée Concert Royal op zondag 27 november in Roermond.
Een buitengewone matineevoorstelling in een bijzondere ambiance. De blaasmuziek is springlevend!
Kaarten zijn verkrijgbaar via Buurtsuper Thoear en online via kht.nl/kaarten. Tevens is er kassaverkoop.

 

esthervander-heijden01squarejpg ge-titulaer

Esther van der Heijden en Ge Titulaer

 

Reacties zijn gesloten.