Matinée Royale d’Opéra 30 november

ZONDAG 30 NOVEMBER

TheaterHotel De Oranjerie Roermond

M a t i n é e   R o y a l e   d ’ O p é r a
Koninklijke Harmonie van Thorn
Koninklijk Roermonds Mannenkoor

De Koninklijke Harmonie van Thorn en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor  – beide ruim 200 jaar ‘koninklijk’ – hebben bij gelegenheid van de viering en de herdenking ‘200 JaarKoninkrijk’ hun krachten gebundeld.
Zij verzorgen op 30 november 2014 om 11.00 uur in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond een bijzonder gezamenlijk Matinee Royal d’Opera. De datum, 30 november 2014, ligt precies in het midden van de periode waarin feestelijkheden rond het jubileum van het 200-jarige Koninkrijk plaatsvinden. Met dit concert willen de beide gerenommeerde Limburgse verenigingen een bijdrage leveren aan de genoemde feestelijkheden in onze provincie.

Dat de twee koninklijke verenigingen elkaar bij deze gelegenheid gevonden hebben, is bijzonder. Maar uniek is het, dat tijdens het concert muziekwerken en arrangementen worden uitgevoerd die geheel nieuw zijn of nieuw voor onze regio. Het betreft het muziekwerk ‘Van Oranje’ van Carl Wittrock en een viertal arrangementen van minder bekende operakoren van G. Verdi. Het werk ‘Van Oranje’ is precies een jaar geleden (30 november 2013) voor het eerst uitgevoerd bij de start van deze herdenking, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Verder staan op het programma onder andere de suite Turandot van Giacomo Puccini en van Wagner de Rienzi overture en Isoldes Liebestod.
Dgetalenteerde sopranen Catherine Veillerobe (Frankrijk) en Yukie Hada (Japan) zullen hun vocale medewerking aan dit Matineeconcert verlenen. 
Het geheel staat onder
 leiding van de gelauwerde dirigenten Norbert Nozy en Hennie Ramaekers.

Kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar via:

www.kht.nl
www.roermonds-mannenkoor.nl
Of aan de kassa van TheaterHotel de Oranjerie
KRM_2011_1_web    image001

Reacties zijn gesloten.