MATINÉE ROYALE DANSANTE door KONINKLIJKE HARMONIE VAN THORN

ZONDAG 29 NOVEMBER
THEATERHOTEL DE ORANJERIE ROERMOND
MATINÉE ROYALE DANSANTE door KONINKLIJKE HARMONIE VAN THORN

De Koninklijke Harmonie van Thorn presenteert onder leiding van chef-dirigent Norbert Nozy een bijzonder concertprogramma tijdens het jaarlijkse matineeconcert, dat dit jaar als titel draagt: Matinée Royale Dansante. Het matineeconcert vindt plaats op zondag 29 november om 11.00 uur in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

Het concert is in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE). Het betreft leerlingen van de talentenstroom Dans die de ambitie hebben om van dansen hun beroep te maken. De docenten Nicole Mokveld en Coraline Demos hebben het project vormgegeven en geregisseerd.

Op het programma staan onder andere Romeo & Julia van Peter Tsjaikovsky, Dansen uit El Sombrero de Tres Picos van Manuel de Falla, het Ballet Faust van Charles Gounod en de Symfonische Dansen uit de West Side Story van Leonard Bernstein.

Naast dansers van de balletgroep zullen ook de vioolsolisten Marieke Keser en Irene Rijs hun bijdrage aan het programma leveren. Zij soleren met het harmonieorkest in Concert voor twee violen, van J.S. Bach en Libertango van Astor Piazolla.

Marieke Keser studeerde viool aan het conservatorium Maastricht waar ze met onderscheiding haar diploma’s voor docerend en uitvoerend Musicus behaalde. Als violiste maakt zij deel uit van het Hieronymustrio en The Barton Workshop. Zij is hoofd Muziek en Dans bij het C.K.E.

Irene Rijs studeerde eveneens viool aan het conservatorium van Maastricht. Ze geeft les aan het Kunstencentrum te Venlo, de muziekschool in Erkelenz en heeft een praktijk aan huis. Naast deze werkzaamheden speelt ze in Het Nederlands Theaterorkest o.l.v. Jules van Hessen.

De combinatie symfonische blaasmuziek en dans is nog niet vaak geprogrammeerd. De Koninklijke Harmonie biedt deze de bezoekers graag aan in het Matinée Royale Dansante op zondag 29 november in Roermond. Een buitengewone matineevoorstelling in een bijzondere ambiance. De blaasmuziek is springlevend!

Kaarten zijn verkrijgbaar via http://kht.nl/kaarten/

RGB_matinee_2015_660

Dans 3 Dans 2 Dans 1 Fluvio_syl-10 Marieke Keser

Reacties zijn gesloten.