Max Guillaume (1877-1944)

Verdienstelijk Roermonds musicus, componist en dirigent

Van maart 1907 tot september 1944 was Max Guillaume dirigent van de Koninklijke Harmonie van Thorn. In ‘De geschiedenis van de Koninklijke Harmonie van Thorn’ besteedtauteur Johnny Tonnaer de grootst mogelijke aandacht aan deze dirigent die van bijzonder grote betekenis is geweest voor de opleiding en vorming van onze muzikanten en daarmee het muzikale niveau van de vereniging. 

In de Spiegel van Roermond 2019, verschenen in december 2018, wordt Max Guillaume middels een artikel van ca. 20 pagina’s geportretteerd door Harry Strijkers, met als kopregel van deze publicatie ‘Verdienstelijk Roermonds musicus, componist en dirigent’. 

Dit artikel is met instemming van de redactie van de Spiegel geplaatst. 

Voor degenen die het bijzonder interessante verhaal rondom de persoon en de familie van Max Max Guillaume in de Spiegel van Roermond 2019 via de recente publicatie in hun boekenkast willen hebben staan nog de volgende informatie. Het boek kost € 28,50 en is verkrijgbaar via info@spiegelvanroermond.nlinfo@rura.nl en de boekhandels Boom en Plantage, allebei gevestigd in de Neerstraat te Roermond. 

Tot slot een woord van dank aan de redactie van de Spiegel van Roermond en de Stichting Rura en een verwijzing naar het copyright inzake het artikel.

Reacties zijn gesloten.