ZONDAG 30 NOVEMBER in De Oranjerie Roermond uniek Matinée Royal d’Opéra

ZONDAG 30 NOVEMBER in De Oranjerie Roermond

Uniek Matinée Royal d’Opéra

Zondag 30 november vindt er een uniek concert plaats in De Oranjerie in Roermond. Naast het gezamenlijk concerteren van twee roemrijke gezelschappen, de Koninklijke Harmonie van Thorn en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, onder leiding van gerenommeerde dirigenten, Norbert Nozy en Hennie Ramaekers, mag het ook uniek worden genoemd omdat het werk ‘Van Oranje’ van Carl Wittrock wordt uitgevoerd. Daarnaast worden er enkele nieuwe arrangementen van minder bekende operakoren van Guiseppe Verdi uitgevoerd, met medewerking van de sopranen Catherine Veillerobe en Yukie Hada (onlangs muziekprijs van stad Maastricht ontvangen).
Dit alles samen heeft ertoe geleid, dat het concert is opgenomen in de landelijke reeks feestelijke activiteiten voor de viering ‘200 Jaar Koninkrijk’.

Van Oranje
Het muziekstuk ‘Van Oranje’ is gecomponeerd door Carl Wittrock (1966, Goor) voor de viering van ‘200 jaar Koninkrijk’. De instrumentele versie van de compositie werd voor het eerst uitgevoerd op 30 november 2013 in de Ridderzaal in Den Haag voor koning Willem Alexander en koningin Maxima bij de start van de viering van 200 Jaar Koninkrijk der Nederlanden.
De instrumentele versie is door Paul Schabbink voorzien van een arrangement voor koor. Het gehele muziekwerk is tijdens een galavoorstelling in theater De Spiegel in Zwolle voor het eerst uitgevoerd op zondag 27 april 2014 door de Koninklijke Marinierskapel en het Groot Mannenkoor uit Zwolle onder leiding van Hennie Ramaekers.

De solisten
Yukie Hada
 De sopraan Yukie Hada is in 1984 in Japan geboren. Zij studeerde klassieke zang op de Musashino Academy of Music in Tokio. In 2011 startte ze haar studie aan het conservatorium in Maastricht, waar ze als masterstudent les kreeg van Frans Kokkelmans. Ook volgde zij verschillende masterclasses bij Marjon Lambriks en Nelly Miriciolu. In april 2014 won ze de 14e Music Award van de stad Maastricht en de publieksprijs bij die gelegenheid.
Catherine Veillerobe
De Duits-Franse sopraan Catherina Veillerobe studeerde muziekwetenschappen en germanistiek aan de Hogeschool voor Muziek in Mannheim. Zij vervolgde haar studie in Stuttgart. Momenteel wordt ze begeleid door Herbert Delanoye.
Al tijdens haar studie won ze diverse zangwedstrijden, zoals o.a. het ‘Josef Stoltz-Wettbewerb’. Zij ontving ook een ‘Richard Wagner Stipendium’. In 2002 debuteerde zij als ‘Donna Anna’ in Reinsberg. Na gastrollen in o.a. Berlijn en Dresden volgde een vast engagement bij het ‘Stadttheater’ Hildesheim. Zij trad recent op in Maastricht in de ‘Rosenkavalier’ door Opera Zuid en in de opera ‘Tableau parlant’ in Alden Biesen (B).

Catherine VeillerobeCatherine Veilerobe

Reacties zijn gesloten.